Verzameling aangiftes tegen
Hugo Mattheüs de Jonge voor bedreiging en belediging

Al 63.600+ ondersteuningen
voor de aangifte!

Gedurende verschillende momenten heeft demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo Mattheüs de Jonge, zich bedreigend en beledigend uitgelaten richting ongevaccineerden.

Bedreiging
Veel mensen hebben zijn uitspraak van 29 november jl., waarbij hij aangeeft vrij exact te weten (op postcode niveau) waar de niet-gevaccineerden wonen, als bedreigend ervaren. Vooral in combinatie met zijn uitspraak dat hij van wijk tot wijk, van deur tot deur en van arm tot arm zal gaan. Zie video 1 en 2.

Deze laatste uitspraak is tevens in internationale context gemaakt door verschillende leiders wereldwijd, wat volgens velen aantoont dat hier sprake is van een centrale communicatieve aansturing.

Belediging
Ook is reeds eerder aangegeven dat de benaming ‘wappie’ door veel mensen als beledigend en discriminerend wordt ervaren. Zie video 3.

Hugo Corona Krant

Video 1

Video 2

Video 3

Voel jij je ook bedreigd en beledigd door deze uitspraken van Hugo de Jonge en wil jij straks mee ondertekenen bij de aangifte? Vul dan onderstaand formulier in.

In verband met jouw privacy vragen wij voor nu alleen jouw voornaam, achternaam en e-mailadres zodat wij je op de hoogte kunnen houden. Het adres is niet verplicht. 
Zodra de aangifte online wordt geplaatst kan je (digitaal) mee ondertekenen en zijn er meer gegevens nodig. 

Vrijwillige donatie

Tot op dit moment zijn er kosten gemaakt voor het ontwikkelen van de website en het upgraden van het e-mailpakket. Er komen nog kosten voor het juridische advies, het laten maken van een mini-video en het voeren van een korte en krachtige campagne om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen.

Voor de aangifte worden er geen kosten in rekening gebracht bij de deelnemers. Wel kan je een vrijwillige bijdrage doen waarvoor dank.