Meest gestelde vragen

Ik heb al een keer getekend. Moet ik nog een keer tekenen?

Het eerste formulier was bedoeld om te onderzoeken of er voldoende animo as. Het huidige formulier betreft de aangifte. Wil je aangifte doen tegen Hugo de Jonge? Klik dan HIER

Waar kan ik mijn handtekening plaatsen?

Je hoeft geen handtekening te plaatsen. Door het online formulier in te vullen en te verzenden, doe je mee met de aangifte. Wil je meedoen met de aangifte? Klik dan HIER

Waarom hoef ik geen adres in te vullen?

Wij hebben akkoord dat wij geen adres hoeven aan te leveren. Dit is de reden dat dit veld niet is opgenomen in het online formulier. 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Zie hiervoor onze Privacy wetgeving.

Wanneer wordt de aangifte ingeleverd?

De aangifte wordt op maandag 10 januari 2022 om 11 uur ingeleverd bij het OM in Den Haag.

Is het OM de juiste plaats om de aangifte in te dienen?

Wij hebben de tip ontvangen om deze aangifte in te dienen bij de Hoge Raad in plaats van het Openbaar Ministerie omdat hier sprake zou zijn van ambtsmisdrijven. 

Om de volgende redenen wordt de aangifte bij het Openbaar Ministerie ingediend:

  1. Het veranderen van de aangifte zou alle voorgaande aangiftes ongeldig maken. Daarop zouden deze medeaangevers opnieuw de nieuwe, aangepaste aangifte, moeten ondertekenen. 
  2. De aangifte richt zich niet primair op ambtsmisdrijven. Mocht dit wel het geval zijn dan zou de aangifte inhoudelijk worden aangepast.
  3. Inmiddels is er (oa. door de tipgevers) aangegeven dat zij zelf een aangifte zullen opstellen en deze ter kennisgeving zullen indienen bij de Hoge Raad. 
  4. Na een gesprek met onze advocaat (die dit heeft uitgezocht) en met de Hoge Raad lijkt een aangifte niet te kunnen worden ingediend bij de Hoge Raad. 
Wat wordt er gedaan met foutief ingevulde namen?

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat iemand (bewust) foute gegevens invult. Alvorens de aangifte zal worden ingediend zal er op verschillende manieren een controle plaatsvinden op mogelijke onjuistheden, zoals (bewust) foutief ingediende namen of geboortedatum. Mochten wij een een fout in de gegevens vermoeden, dan zullen wij contact met je opnemen.

Hoe kan ik doneren?

Wil je een financiële bijdrage leveren? Dan kan dat. De donaties worden gebruikt voor:  Website, * E-mail verzamelprogramma, juridisch advies, campagnekosten, e-mail verificatie, advocaatkosten. Klik HIER om naar de donatiepagina te gaan. 

Komt jouw vraag hier niet in voor? Mail dan naar info@aangiftehugodejonge.nl.